woensdag 26 maart 2014

VAPH

Wat doet het VAPH?

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) wil de participatie, integratie en gelijkheid van kansen van personen met een handicap bevorderen in alle domeinen van het maatschappelijk leven. Het doel is dat zij de grootst mogelijke autonomie en levenskwaliteit bereiken.

Het VAPH subsidieert hiertoe diensten, voorzieningen en personen met een handicap op verschillende domeinen:


  • Diensten en voorzieningen: Het VAPH subsidieert de diensten en voorzieningen die ondersteuning verlenen aan personen met een handicap bij middel van begeleiding of opvang.

  • Hulpmiddelen en aanpassingen: Om zijn dagelijks leven beter te kunnen organiseren kan een persoon met een handicap tegemoetkomingen krijgen voor hulpmiddelen of aanpassingen aan zijn woning of wagen.

  • Persoonlijk-assistentiebudget (PAB): Personen met een handicap die liever thuis willen blijven wonen, kunnen een PAB aanvragen. Met zo een budget kunnen zijn assistenten in dienst nemen.
Bron: http://www.vaph.be/vlafo/view/nl/20876-Wat+doet+het+VAPH.html

VERWERKINGSOPDRACHTEN

1. Wie kan een beroep doen op het VAPH? Zoek dit op via de Sociale Kaart door te zoeken naar een VAPH, ga naar de website van het VAPH dat je gevonden hebt. Noteer ook deze link op jouw werkblad.

2. Wat doet het VAPH?

3. Zoek een VAPH in de buurt van Genk op de Sociale Kaart. Vermeld de nummer van de Sociale Kaart en het adres van het VAPH.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten